Надежда за Божко!

„НОЩ НА АНГЕЛИТЕ” 2021 Г.

Призивът ни в началото на новата учебна година „Вместо цвете за твоя учител, подари НАДЕЖДА!” за пореден път обедини учителите, родителите и дечицата на ДГ „Буратино” за една добра кауза. През 2020 г. намерихме кътче в сърцата си за Ангел – един всеотдаен баща на 3 деца, поставен пред изпитанието на тежката диагноза /кампания „Заедно за Ангел“ , „Нощ на ангелите”, Пловдив, 2020/.

Тази година инициативата е в подкрепа на едно малко ангелче – Божко. Пред прага на светлия празник „Вяра, Надежда и Любов” и ние се включихме, за да върнем на едно семейство вярата в доброто. Пред входа на ДГ беше поставена кутия в периода 15.09 – 17.09.2021 г. за набиране на средства за Божко, който е с диагноза аутизъм. Той е неспособен да се грижи за себе си, а родителите му отчаяно се опитват да направят възможна адаптацията му в действителността. Единствената им надежда са вливки на стволови клетки, предложени от клиника в Украйна, но сумата е непосилна за семейството. Много родители, както и целия педагогически и непедагогически персонал на детското заведение с желание се включиха, за да помогнат. В присъствие на комисия, включваща директора на ДГ „Буратино” г-жа Йончева и представител на Фондация „Нощ на ангелите” г-жа Мария Лазарова в касата за дарения беше установена наличност от 1752 лв и 75 ст. Оформен беше протокол и средствата ще бъдат използвани за лечение на Божи. Щастливи сме, че заедно успяхме да дарим не само парични средства, но и частичка от вярата, надеждата и любовта си на едно дете. Това може да промени живота му и този на неговото семейство, но със сигурност променя и нас самите, прави ни по-добри, по-мъдри, по-пълноценни хора.

Благотворителността е любов към човека и вяра в истинските житейски ценности. Дарявайки, ние променяте живота към по-добро и учим децата си на това. Примерът е най-добрия възпитателен метод. Вярваме, че така светът, който нашите деца някой ден ще градят , ще бъде един по-добър свят!

Нека помогнем! Нека всички за пореден път си припомним какво е да бъдеш ЧОВЕК! Заедно ще успеем!

За повече информация относно кампанията можете да видите следния линк: https://www.facebook.com/%D0%97%D0%B0%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B8-103209992084543/