15 септември – едно ново начало!

Честит първи учебен ден, мили деца, скъпи родители и колеги!

Днес отново смях,  песни  и  танци  изпълниха двора на нашата любима детска градина.

Под цветна арка от балони най-малките буратинчета  прекрачиха нашия праг , за да прегърнат своите първи  учители , да срещнат нови приятелства и да се изправят пред предизвикателството да се отделят от семейната среда . Това е важен момент в живота им и ние искрено се надяваме те да се чувстват сигурни и спокойни в ДГ „Буратино” като в свой втори дом.  По-големите дечица с увереност прекрачиха прага ни, защото с огромно нетърпение очакваха да се завърнат в своята любима група.   Дългоочакваните  срещи с приятелите и любимите учители ,  искрената радост в детските очи, другарските прегръдки, споделянето – в това е истинската магия на празника!

Цветната украса на входа и на площадките за игра , както и звучащите любими детски песни   допринесоха  за празничното настроение на всички. Дечицата бяха посрещнати по стар обичай с питка за здраве.  Същинската част на празника започна с внасянето на знамената – на детската градина и българския национален  флаг, от знаменосците – бъдещи ученици под звуците на химна на детското заведение. Директорът г-жа Кристина Йончева поздрави дечицата и им пожела да бъдат здрави, да творят  с много въображение и да играят свободно , да развиват многобройните си таланти   и да полагат усилия в учението, за да растат знаещи, можещи и успяващи.   Празникът продължи с много весели игри с актьорите от „Меджик парти”  и детска дискотека.

В този ден започна и инициативата ни в подкрепа на кампанията „Нощ на ангелите” , която тази година е с цел да се съберат средства в помощ на Божидар. Детето страда от аутизъм, като шанс за преодоляване на състоянието му дават  от клиника в Украйна. Сумата за вливки на стволови клетки е непосилна за семейството. Поради тази причина екипът на ДГ с подкрепата на организаторите и на родителите се включва от 15.09 до 17.09 , като пред входа на ДГ е поставена каса за дарения. Призивът на екипа ни е „ Вместо цвете за учителя , подари надежда на дете!” Учителите и родителите на децата от ДГ „Буратино” с готовност  стартираха даряването на средства в помощ на тази благородна  инициатива. Благодарим на всички за  съпричастността, човеколюбието и добротата! Благодарим за добрия пример, който давате на вашите деца – да не бъдат равнодушни. Най-добрият метод за възпитание  е личния пример. Когато сме заедно в една кауза, няма невъзможни неща.

Нека за  новата учебна година да си пожелаем здраве и търпение, креативност и вдъхновение, за да работим успешно заедно! На малките буратинчета пожелаваме весели игри, но и упоритост в придобиване на новите знания и умения.

Успешен старт!