Награди за талантливите деца на ДГ „Буратино”!

За нас, учителите на прекрасните малки буратинчета , най-ценен дар е да се радваме на успехите им, след като сме вложили максимални усилия, за да създадем условия за развитие на техните заложби и талант.

Ето и постиженията на децата ни от началото на тази учебна година до момента :

 1. Конкурс „Будителите в нас”

В конкурса, организиран от НЧ „Христо Ботев – 1927”, с. Новград по повод 1 ноември – Ден на народните будители отново дете от ДГ „Буратино” е отличено с най-висока оценка от журито. В категория „Изразително рецитиране на стихотворение” 1 място за изпълнението си получи бъдещият първокласник Калоян Куледжиев от 4 а група „Мечо Пух” на ДГ „Буратино”.

 

 1. Конкурс „Никулден у дома” на ОЦИД и НЧ, гр. Тутракан.

Щастливи сме, че пъстрите никулденски рибки на малките ни художници от група „Веселячета” отново са отличени с най-големите награди:

1 място за Радина Чорбаджийска – 6 г.

3 място за Даниел Синабов- 6 г.

За останалите участници, получили поощрителни награди, са предвидени грамоти от организаторите.

Тук можете да се порадвате на всички отличени творби :

 1. Конкурс „Моята любима игра” на Академия „Британика

Талатливите ни  малки художници получиха много висока оценка в националния конкурс на Академия „БРИТАНИКА“ на тема „Моята любима игра“ ! От над 1500 картини на деца от цяла България 2  деца от подготвителна група „Веселячета”  на  ДГ „Буратино” са  отличени сред 20-те с най-красиви рисунки и творбите им  влизат в годишната изложба на академията. Това са Стела Какламанова и Кристина Асенова. Децата получиха грамоти и персонални награди. Виртуалната изложба можете да разгледате , отваряйки линка : https://igrite.britanica-edu.org/index.php/en/#gallery

 

Ето и красивите рисунки на талантливите ни деца:

 

 1. Конкурс „Добрите очи”, организиран от регионален център, гр. Ловеч.

Журито отличи със специална награда изработените проекти и виртуална  „Книга за доброто” на  ПГ „Веселячета” . В нея децата представиха своите разкази с добрини, извършени от тях или техни близки, като нарисуваха и чудесни илюстрации. Работиха   групово по проекти, посветени на  Деня на добротата и толерантността. Всичко за добрите дела на малките буратинчета можете да видите в отличената с грамота и награда виртуална „Книга на доброто”:

 

Книга за доброто

   

  1. Национален конкурс за детско творчество „Коледна звезда”

  Първо място за  Вокална Формация ‘Веселячета“ в раздел фолклорни формации, първа възрастова група. Честита награда на малките възпитаници на „Буратино“!

  В следващите  клипове можете да се насладите на отличената с първа награда песен, както и на още една с коледна тематика, изпълнена от малките таланти:

  1. Втори национален конкурс „Моята Коледа”

  В конкурса, организиран от НЧ , с. Макариополско, детска вокална група „Мечо Пух” към ДГ „Буратино”, гр. Пловдив е отличена за изпълнение на автентична народна коледарска песен измежду 106 участника от цялата страна. Гордеем се с малките ни коледарчета и тяхното постижение!