Организация за първи учебен ден – 15.09.2022 г.

 

Скъпи родители, очакваният празничен ден наближава . При спазване на наложените временни епидемиологични мерки екипът ни ще направи всичко по силите си, за да осигури на малките буратинчета положителни емоции и добро настроение. Подготвили сме за децата много изненади с нашите гости – актьорите от театър „Барс”.

Приемът за периода на временните епидемиологични мерки е в интервала 7.00 – 9.00 ч., като след изтичане на този период ще преминем към стандартен интервал за прием от 7 до 8.30 ч. Ако климатичните условия на 15.09 позволяват, децата от 2, 3 и 4 възрастови гр. ще бъдат приемани на площадките на групите, а децата от 1 възрастова група ще се приемат в сградата на ДГ от 2-та входа както следва : 1 а гр. – страничен вход, 1 б група – централен вход . Желателно е родителите да спазват отстояние едни от други поне 1.5 м. и да не се задържат продължително , за да се ограничат контактите. Родителите на децата от 1-те групи също е желателно да не удължават момента за прием на децата с цел да се избегне струпване на хора , а и децата по-бързо и нетравмиращо да навлязат в новата среда. Удълженото сбогуване не е предпоставка за това.

Обръщаме се с призив към всички вас, скъпи родители: „Дари надежда вместо цвете!”. Традиция е в първия учебен ден децата с цветя да засвидетелстват своята обич и уважение към учителите, които полагат ежедневни грижи за тях. Нека тази година да превърнем този ден във време за добротворство! За нас, учителите, е достатъчна и една нарисувана от детска ръчичка картичка , добра дума, усмивка… Екипът ни се присъединява към кампанията на учителската общност в подкрепа на наводнените села, като се включва и с лични средства . На входа на ДГ ще бъде поставена кутия, в която всички вие, вместо цвете за нас – учителите, може да оставите парична помощ за бедстващите райони според желанието и възможностите си. Да помогнем заедно на хората, останали без покрив и средства за живот. Добротата и съпричастността са висша проява на човечност! Нека дадем добър пример на децата си! Заедно имаме силата да променяме света към по-добро!

С уважение: екипът на ДГ „Буратино“!