Коледари от СУ „Св. СВ. Кирил и Методий” зарадваха предколедно децата от ДГ „Буратино”

Предпразнични гости днес в ДГ „Буратино“ бяха ученици от еко-училище СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – първото училище в България с Монтесори педагогика в начален етап. Те бяха придружени от зам. – директора г-н Симеон Чуканов и хореограф г-жа Недялка Димитрова.
Посрещнаха ги директорът на детската градина г-жа Йончева, педагозите г-жа Николова и г-жа Славовска, както и бъдещите първокласници от 4 група „Бонбон“. Момчетата в коледарски носии пресъздадоха обичая коледуване, който по стара българска традиция се изпълнява от полунощ до изгрев слънце на Бъдни вечер. Пожеланията в песните им бяха за здраве и берекет, а децата ги дариха с кравайчета и ръчно изработени коледни картички. Под ръководството на музикалния ръководител г-жа Митрова бъдещите първокласници също поздравиха гостите с коледарска песен.
Екипът на ДГ „Буратино“ благодари от сърце на учениците, учителите и ръководството на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с пожелание да разширяват и обогатяват дейността си с все повече креативни, творчески активности! Здраве и много успехи в личен план и в учебната дейност!