Световен ден на рециклирането

ДГ „Буратино” за поредна година се включва активно в Световния ден на рециклирането – 18 март, организиран от Сдружение BG Бъди активен, координатор за страната ни на Global recycling Foundation. През тази година денят се отбелязва като част от кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, в партньорство с Асоциация на производителите на безалкохолните напитки, с подкрепата на Фондация Кока-Кола.
Учители, деца и родители заедно реализираха различни еко-инициативи, свързани с опазване на околната среда. Малките буратинчета по достъпен начин се запознаха с темата за вредите от замърсяването на планетата чрез адаптирани презентационни материали. Включиха се активно в тематични игри със състезателен характер за разделно събиране на отпадъци и почистване на дворното пространство. Децата от 3 А и 3 Б твориха в еко-работилнички съвместно със своите родители. Буратинчетата от другите групи също се включиха с произведения, сътворени с помощ от своите семейства. Богатата финална еко-изложба „Герои на рециклирането” събра огромно разнообразие от оригинални съвместни творби на деца и възрастни. Всички експонати бяха изработени от отпадъчни материали – пластмасови шишета, картон, хартия се превърнаха в пъстри самолети, роботи, автомобили, оригинални детски костюми…
Всички организирани инициативи в ДГ „Буратино” имат за цел да насочат децата към екологично поведение, да поставят основите на изграждане на навици за цял живот. За да научим децата да живеят с грижа за природата всеки ден, необходимо е да превърнем за тях рециклирането в естествена част от ежедневието, да изградим чувство за ангажираност и лична отговорност.
#БезОтпадъци
#RecyclingHeroes2023
#RecyclingHeroes
#BG Бъди активен