Честит 3 март, българи!

„3 март – преславен ден!
Празник скъп на свободата!
Нека погледи сведем
и целунем знамената!… “

 

Честит светъл празник, българи!
Днес се навършват 145 години от Освобождението на родната ни страна. 3 март – тази паметна дата в нашата история, е символ на героизма, силата на духа и жертвоготовността в името на свободата.
Бъдещите първокласници от 4 група на ДГ „Буратино“ отдадоха почит към паметта на героите, загинали в Руско-турската освободителна война, като сътвориха грандиозен спектакъл, на който присъстваха техните семейства. С чувство на истинска гордост от род и родина малките ни таланти пяха, рецитираха стихове, танцуваха, бурно аплодирани от публиката, и с изпълнението си предизвикаха сълзи от радост и гордост у своите родители. Директорът на ДГ „Буратино“ г-жа Кристина Йончева поздрави децата за вдъхновяващото им изпълнение на сцената и в обръщението си към всички присъстващи тя каза, че нашата мисия , на възрастните, е да дадем на децата корени – да помнят винаги кои са и откъде са тръгнали. Да обичат отечеството си и да пазят в своето сърце почит към хилядите герои – известни или безименни, отдали живота си за святата българска земя. Наша мисия е и да дадем крила на децата ни, за да следват смело своите мечти. Ние, родители и учители, споделяме тази огромна отговорност , работейки всеки ден заедно, за да възпитаме свободни, смели, достойни и обединени млади българи.
Урокът този път беше урок по родолюбие от децата към нас, възрастните. С възрожденски плам в очите и сърцата те ни напомниха, че бъдещето на България зависи от нашите думи и дела днес , от нашата вяра, от това доколко пазим и ценим нашата история и култура. Децата на ДГ „Буратино” показаха, че в сърцата им е събудена искрата на родолюбието, а от нас зависи да превърнем тази искра в бурен пламък, който да разпръсква искри и напред във вековете.
Нека помним, за да я има България! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🤍🤍🤍🤍🤍💚💚💚💚💚💚💚❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️