Участие на ДГ „Буратино“ в 12-та национална конференция „Насърчаване на четенето“

За екипа ни е чест и удоволствие, че след прецизна селекция ДГ „Буратино“ бе сред избраните за участие в 12-то издание на Националната конференция „Насърчаване на четенето“, която се проведе в к.к. Боровец в периода 27-29.07.2023 г. Темата на събитието, организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси / ЦРЧР/, тази година беше „Хармонията Писано слово – рисунка“. В програмата бяха включени презентации с вдъхновяващ опит на колеги-педагози от цялата страна, библиотекари, писатели, преподаватели от различни университети. Участниците се включиха и в поредица арт-ателиета, тематично свързани с книгите, а за финал се проведе традиционното изложение „ Какво четеш?“ , в което всеки участник подготви кратка анотация на своя любима книга и направи дарение за обогатяване фонда на читалищни библиотеки.
В работата на ХII конференцията “Насърчаване на четенето“ ДГ“Буратино“ бе достойно представена от старши учител Светла Герджикова, която взе активно участие в работните ателиета, разшири професионалните си компетенции, сподели опита ни и се обогати с нови идеи, които ще приложим за поддържане на траен интерес и любов към книгите и четенето на нашите деца.
ДГ“Буратино“ остава привърженик на благородната идея, поставила началото на това събитие, посветено на книгата, което носи нов заряд на всички нас – проводниците на духа, българските учители. Безценните нови идеи ще намерят място в работата ни с децата. Благодарим за споделянето, за вдъхновението, за новите приятелства и за ХАРМОНИЯТА, която заедно се стараем да създаваме за нашите деца!

#eTwinning
#HRDC