Честит ден на земята – 22 април!

Децата от ДГ „Буратино“ се включиха в много разнообразни инициативи по повод Деня на Земята. Бъдещите първокласници от 4А група „Сребърни звънчета“ с фееричния си танц „Планета“ поставиха начало на третия ден от фестивала „Млада синя Земя“, организиран от Регионален природонаучен музей Пловдив. Под вещото ръководство на директора г-жа Йончева, музикалния педагог г-жа Надежда Митрова и своите учители г-жа Гергова и г-жа Терзийска децата пресъздадоха чрез изразните средства на танцовото изкуство красотата и богатството на нашата природа и заслужено спечелиха  1-во място на фестивала „Млада синя Земя“ . Благодарим на Регионалния природонаучен музей Пловдив за оценката и признанието! В специално интервю за btv малките ни таланти показаха отлични познания за това как можем да редуцираме замърсяването чрез рециклиране. Интервюто можете да видите, следвайки линка:https://www.btv.bg/…/zeleni-minuti-denjat-na-zemjata-v…

Децата от всички групи се включиха и в множество активности с екологична насоченост. Почистиха дворните пространства, засадиха нови растителни видове като част от кампанията на дирекция „ООС“ на община Пловдив по повод Деня на Земята. От дирекцията бяха осигурени необходимите материали за малките еколози – цветя и храсти за засаждане, ръкавици, както и  чували за отпадъците.

Децата взеха участие и в различни арт-дейности, тематично свързани с празника, а чрез адаптирани презентации получиха много нови знания за нашата планета и за крехките био-системи, които съществуват в моретата, океаните, на сушата, както и за необходимостта от тяхното опазване, за да съхраним нашия общ дом – Земята.