АКАДЕМИЯ СРЕД ПРИРОДАТА В ДГ „БУРАТИНО“

 

Шахмат, стрелба с лък и ориентиране в екстремни условия са част от дейностите в новата възпитателна програма на ДГ „Буратино”

DSC_0145

       Членове на новосъздадената „Академия сред природата” стават всички малчугани от детска градина „Буратино”. Това е името на новата възпитателна програма, която стартира тази есен, като целта е децата да бъдат ангажирани с такива занимания, които да развиват самостоятелността и личната инициатива.

Да тренировките по шахмат вече има записани 18 деца. През пролетта на тази година Община Пловдив изгради шахматната площадка в двора на градината.

Днес кметът на район „Централен” Георги Стаменов се отзова на поканата на „Буратино“ да постави началото на иновативните занимания. Той изпробва стрелбата с лък, която е част от трите дейности в рамките на „Академия сред природата“. Децата ще научат също правилата за ориентиране в природата, безопасна стрелба с лък и ориентиране в екстремни условия.

Допълнителните дейности са свободно избираеми и ще се състоят веднъж седмично. Таксата за включване на дете към групата е  90 лева годишно. Заниманията се провеждат от експерти в областта на шахмата и детската анимация.

????????????????????????????????????

Използван материал на иновативен образователен канал“Уча в Пловдив“

Bookmark the permalink.