ДГ “ Буратино“ посреща педагози от Пловдив и страната

15 педагози от Пловдив и страната получиха днес своите дипломи и грамоти от успешно завършилия курс по въведение на Монтесори педагогиката в общинските детски градини в Пловдив. Това стана на тържествена церемония в ДГ „Буратино“. Педагозите бяха наградени лично от зам.-кмета Стефан Стоянов.

Курсът е пети по ред и за трети път бе отворен и за външни участници, желаещи да се докоснат до философията на Мария Монтесори и мотивирани за прилагане на алтернативи в процеса на обучение и възпитание на децата.

Обученията на педагозите са част от дейностите, заложени в образователната програма 2017-2019 г. на община Пловдив и се водят по съвместна програма на Общината и Нов български университет в създадения за целите локален център на Нов български университет в града ни.

От стартирането на програмата до настоящия момент са обучени приблизително 100 педагози, като в момента се провеждат паралелно шести и седми курс. През месец февруари стартира и осмият курс 3-6 години, както и втори курс за прилагане на метода на Монтесори за учители 1-4 кл.

Bookmark the permalink.